Kistor & urnor

Våra kistor & urnor tillverkas och levereras av Fredahl-Rydéns i Nybro.

Kistor & urnor

Kista

Saga

Formpressad kista av miljövänlig biokomposit, tillverkad av hälften så många träd som en vanlig kista. Rundade kanter ger ett mjukt intryck. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i vackert linnen. Lock- och sidoklädsel i linne.

Kista

Standard

Klassisk kista av spån- och MDF-skiva med vackra trä- eller metallhandtag. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Stilrena detaljinslag i täcket. Lock- och sidoklädsel i tyg.

Kista

Azur

Klassisk kista av spån- och MDF-skiva med vackra metallhandtag. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Stilrena detaljinslag i täcket. Lock- och sidoklädsel i tyg.

Kista

Akvarell

Ett personligt val som tar tydlig plats och lyser starkt genom sin vackra färg. Elegant kista med vackra metallhandtag. Lackad i vit, svart, british racing green eller i valfri NCS-färg. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Stilrena detaljinslag i täcket. Lock- och sidoklädsel i tyg.

Kista

Ornament

Klassisk folierad kista, tillverkad av spån- och MDF-skiva. Vackra trä- eller metallhandtag och hörnskärningar. Tyginredning i form av madrass, kudde och klassiskt noppat täcke med överlakansflik i bomull. Lock med vackert draperade dekorationer. Sidoklädsel i tyg.

Kista

Classic

Vackert hantverk i massiv ek. Tyginredning i form av madrass, kudde och klassiskt noppat täcke med överlakansflik i bomull. Lock med vackert draperade dekorationer. Sidoklädsel i tyg.

Kista

Natur

Stilren massiv kista i furu med passande läderstropp. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik. All inredning i bomull. Oklätt lock. Finns även som extra bred och lång, då utan läderstropp.

Kista

Ekö

Vackert hantverk i massiv ek. Finns oljad, svartbetsad och rödbetsad. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Stilrena detaljinslag i täcket. Tyginrett lock. Sidoklädsel i tyg.

Kista

Royal

Förstklassigt hantverk i massiv ek. Går att få klarlackad eller brunbetsad. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Klassiskt noppat täcke och lock med veckade sidostycken och vackert draperade dekorationer.

Kista

Blåklocka

Vitlackad kista med vackert handmålat motiv av blåklocka. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Stilrena detaljinslag i täcket. Sidoklädsel i tyg. Locket är klätt.

Kista

Linnéa

Vitlackad kista med vackert handmålat motiv av linnéa. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Stilrena detaljinslag i täcket. Sidoklädsel i tyg. Locket är klätt.

Kista

Enkel

Stilren folierad kista av spån- och MDF-skiva. Tyginredning i form av madrass, kudde och täcke med överlakansflik i bomull. Sidoklädsel av mönsterpressat pappersmaterial. Oklätt lock. Finns även som extra bred och lång.

Urna

Beyond life

Formgjuten urna tillverkad av 100% nedbrytbar potatisstärkelse och träfibermassa. Tanken med denna urna är att de sörjande ska kunna plantera medföljande fröer så att nytt liv kan gro och växa till skir grönska i form av vackert blålila ängsblomster och en björk. Urnan finns i färgerna rosa, grågrön och vit

Urna

Xenon

Tillverkad av Arboform, en ekologisk trämassa, som till 100% är biologiskt nedbrytbar. Den nätta guldfärgade dekoren ger urnan en känsla av elegans. Finns i färgerna naturvit, svart och grön.

Urna

Classic

Tillverkad av svenskt trä. Finns i oljad ek, obehandlad furu, lackad björk och vitmålad. Välj mellan kors eller knopp.

Urna

Ovum

Tillverkad av svenskt trä. Finns i mahognybetsad körsbär, körsbär, ek, björk, furu och vitlaserad furu.

Urna

Ovum akvarell

Går att få i valfri NCS-färg. Finns som standard i färgerna svart, röd och grön.

Urna

Lerurna

Tillverkad av lergods. Går att få helt vitmålad eller med motiv av blåklocka eller linnéa

Urna

Lerurna Solo

Tillverkad av lergods. Välj ett eget motiv som handmålas enligt förlaga eller fritt av leverantörens dekoratör, dock ej porträtt.

Urna

Diamant

Elegant designad urna av Jacob Jensen, tillverkad av björk. Finns i färgerna vitt och svart. Kan även fås i högglans rött, vitt eller svart.

Urna

Anemos

Tillverkad av björk. Finns i natur och brunlaserad. Levereras med kors som kan tas bort och ersättas med täckplugg som medföljer.

Urna

Harmoni

Tillverkad av al. Finns i natur och vitlasyr. Levereras med kors som kan tas bort och ersättas med täckplugg som medföljer.

Urna

Hjärta

Tillverkad av MDF och papp med lock i massivt trä. Välj på motiven hav, rosor eller sommaräng.

Urna

Tellus

En personligt rund urna som är 100% biologiskt nedbrytbar. Till urnan följer en nätt och vacker avtagbar fjärilssymbol på magnet som kan tas med hem. På det eleganta sidenbandet som finns att välja i flera färger, skrivs en sista hälsning med silverfolierad text. Finns med standardtexten ÄLSKAD & SAKNAD eller valfri text (max 72 tecken). För varje såld Tellusurna doneras 5kr till WaterAid.

Urna

Dolce

Munblåst glasurna från Målerås glasbruk med trälock.

Urna

Andante

Munblåst glasurna från Målerås glasbruk. Går att få graverad.

Urna

Alfa

Tillverkad av färgängligt järn. Går att få grön eller vit med fackla eller kors.

Urna

Bark

Tillverkad av bark. Finns vitmålad eller infärgad grön, naturvit, blå eller röd.

Urna

Sand

Tillverkad av sand från vår svenska kust. Med sin tömningsventil i botten lämpar den sig extra bra för spridning av aska till sjöss.

Urna

Marin

Stilren urna med havstema. Tillverkad av MDF med lock i massivt trä.

Föregående sida